Com fer un pastís de poma

Molta gent que em coneix no deu saber que m'agrada cuinar, doncs si, és veritat, sobretot les postres. Qui ha provat el pastís de poma sovint em demana la recepta, i com que durant un dinar o sopar no estàs per apuntar-te un recepta, Aquí la teniu.

Primer de tot, cal dir que no he inventat res, sinó que aquesta recepta ja existia. En concret l'he tret d'uns llibrets que regalaven al Lecturas: 30 Recetas en 30 minutos - tartas y pasteles. I que consti que NO he comprat el Lecturas pels llibrets, sinó que la sogra me'ls han donat. Després de deixar clar aquest punt, comencem ara si amb la recepta.

 

Ingredients per la base:

  • 160 gr. de farina
  • 1 culleradeta de llevat en pols
  • 80 gr. de mantega
  • 2 rovells d'ou
  • 2 cullerades de llet

 

Ingredients pel farcit:

  • 5 pomes
  • 50 gr. de mantega
  • 80 gr. de sucre
  • 1 cullerada de farina

 

Aquest són els ingredient que diu el llibre. Respecte el llevat, jo en gasto tot un sobre, que és més o menys el doble. La massa queda amb un dit de gruix i bastant esponjosa. La poma suposo que va a gust de la gent, jo amb 3 ja faig. El llibre no parla de la resta de material, també necessitarem: film transparent, crec que en totes les cuines n'hi hauria d'haver, útil per moltes coses; unes varetes; un motlle, per aquest pastís jo utilitzo un de rodó (comprat a l'Ikea) metàlic, dels que es desmunten en dues peces.

 

Fem la base

En un vol col·loquem tots els ingredients per fer la base. La mantega que no sigui gaire dura, la podem treure de la nevera una bona estona abans, o al microones uns segons. Ho treballem fins que quedi homogeni, jo ho faig amb una ma i al final es pot dir que no s'enganxa res. En fem una bola i l'emboliquem amb el film transparent, ho deixem reposar 30 minuts.

 

Fem la base en un volL'envoliquem amb film transparent

 

Al cap de mitja hora, untem el motlle amb mantega, per què no s'enganxi. Estirem la pasta amb un corró i folrem el motlle. Cal dir que les vegades que he estirat la pasta amb un corró després he tingut molts problemes per posar-la al motlle, jo faig el següent: poso la bola dins el motlle i amb les mans l'aplano deixant una vora.

 

forrem el motlle amb la base deixant una petita vora

 

El farcit:

Tallem les pomes en làmines fines. Suposo que no cal dir que s'han de pelar i treure el cor. Omplir el pastís colocant les làmines superposades, formant cercles. La qüestió és omplir el pastís amb la poma, de la manera que pugueu, i si teniu molta poma, fent les capes necessaries. A les fotos, pot semblar patata en comptes de poma, però us asseguro que és poma.

 

Tallem la poma a làmines finesOmplim el pastís amb les làmines de poma

 

Batre la mantega i el sucre amb unes varetes fins que quedi cremós, afegir la farina i barrejar. La mantega també ha d'estar una mica desfeta, sino costarà molt de batre. Repartim aquesta barreja per sobre la poma.

 

Fem la barreja que anirà sobre el pastísRepartim la barreja per sobre el pastís

 

Coure al forn preescalfat a 180 graus, durant uns 30 o 35 minuts. Desenmotllar quan estigui fred. Bé, ja hem acabat, ara només falta disfrutar-lo. Bon profit.

Comentaris 

 
#1 04-08-2010 18.23
La setmana passada vaig anar a comprar el motlle (no en tenia cap d'aquests) i demà vaig a comprar les pomes. D'aquest cap de setmana no passa que el faig!
Citar
 

Escriure un comentari

Códi de seguretat
Actualitzar

Which is the best web hosting? Read my just host review and compare it with ipage. Find a reliable hosting provider.