Brownie

Uns altres postres que em surten molt bé i que també m'ha demanat alguna gent és el brownie, o el que és el mateix, una coca de xocolata amb nous. Igual com l'anterior, aquest l'he tret dels mateixos llibrets que regalaven al Lecturas: 30 Recetas en 30 minutos - Postres con chocolate. Si t'agrada la xocolata i les nous l'hauras de provar. Elsa, a veure si aquest també el fas. Comencem amb la recepta.

 

Brownie

Ingredients:

  • 80 gr. de xocolata per fondre
  • 125 gr. de mantega
  • 2 ous
  • 150 gr. de sucre
  • 60 gr. de farina
  • 100 gr. de nous pelades
  • Mantega i farina pel motlle


A més d'aquest material necessitarem un motllo quadrat o rectangular. Ja fa temps que en faig servir un de silicona i la veritat és que va molt i molt bé, amb un d'aquest tipus no necessites possar-hi res per que ni s'enganxa ni es crema, per tant l'últim ingredient ens el podem saltar. També utilitzo una llengua pastissera, que no és obligatoria per fer aquest brownie, però que també va molt bé tenir-la.

 

Comencem:

Fonem la xocolata i la mantega al bany Maria. Un cop fos, ho retirem i ho deixem refredar. Algunes vegades ho he fet sense el bany Maria, i no hi he notat diferència, però normalment acostumo a fer-ho tal com diu la recepta. A casa tinc vitroceràmica i deixo el "foc" al 3.

 

Possem la xocolata i la mantega al bany MariaHo deixem reposar

 

Batem els ous amb el sucre. Afegim la xocolat que hem fos abans i ho remenem. Anem tirant de mica en mica la farina mentre continuem remenant, anant en compte de que no hi quedin gromolls. Afegim les nous, trencant-les amb les mans, i barrejar-ho bé. Els troços de nous s'hi han de notar, i si us agraden i n'hi posseu una mica més de 100 gr. tampoc passa res.

 

Batem els ous amb el sucreAfegim la xocolata i la farina

 

Tombem la barreja a un motlle rectangular. Si aquest motlle no és de silicona, l'haurem d'untar amb mantega i tirar-hi un polsim de farina, així no s'enganxarà. Ho introduim al forn, preescalfat a 200 graus, i ho deixem uns 20 o 25 minuts. Un cop fred el podrem desenmoltllar. Ja veieu que aquest brownie és ràpid i fàcil de fer, quasi tant ràpid de fer com de menjar. Bona cuina.

 

Tombem la barreja a un motlleEl brownie ja està fet

Comentaris 

 
#3 10-08-2012 09.41
Si volem fer aquesta recepta però que sigui apta per a celíacs només hem de canviar la farina i comprovar que la xocolata estigui lliure de gluten. Jo l'he preparat amb Maizena de farina de blat de moro i xocolata Torras especial per fondre (tots els seus productes son sense gluten). Queda igual de bé i de bona.
Citar
 
 
#2 10-10-2010 19.33
Ei! Avui he fet el brownie. Ha quedat molt bo! En el que faig jo hi poso més xocolata (je je) i munto les clares d'ou fins que queden ben fortes, així queda un pèl més esponjós. Però els dos són molt bons!
Citar
 
 
#1 31-08-2010 15.09
Tot i la mala pinta que fa just abans de posar al forn, he de dir que és boníssim, i que no sé com ens ho fem però mai en sobra ...
Citar
 

Escriure un comentari

Códi de seguretat
Actualitzar

Which is the best web hosting? Read my just host review and compare it with ipage. Find a reliable hosting provider.