Uns dies a Madrid

En aquestes vacances ens hem escapat uns dies a Madrid. La nostra idea era anar-hi amb TGV, ja que no hi hem anat mai. Però com que herem 4 i els bitllets sortien força cars, al final l'hem fet amb cotxe. Això si, arribar a Madrid, aparcar el cotxe al garatge de l'hotel, i agafar bitllets turístics de metro.

El primer dia marxem ben aviat de casa amb el dipòsit ple i ens plantem directament a Madrid la mateixa tarda. Estar clar que fent les parades per menjar, estirar les cames, ... Però aquesta primera tarda a Madrid encara és clar, comprem els bitllets de metro i ens dirigim a la Puerta del Sol per fer el primer reconeixement. Visitem la plaça del Sol, el mercat de San Ginés, la plaça Major, i ens perdem (no literalment) una estona pels seus carrers de botigues.

Mercat de San GinésPlaça Major

Aquest primer dia ja no dóna per gaire més, busquem un restaurant prop de la plaça Major, sopem de tapes i tornem cap a l'hotel.

El segon dia, i després d'un bon esmorzar, agafem el metro per sortir a la parada de las Ventas per veure-hi la plaça de toros. No arribem a entrar-hi però des de fora ens fem una idea de les seves dimensions, de fet, és la més gran d'Espanya.

Plaça de toros Monument davant la plaça de toros

Tornem a entrar al metro per anar al Parque del Retiro. Està força bé i és bastant tranquil. A destacar el palau de vidre i els seus voltants. Després del vol anem al Museo del Prado i pugem pel Paseo del Prado on hi ha moltes coses a destacar: la font de la Cibeles, el Banc d'Espanya, la Biblioteca Nacional, la Font de Neptú, El CaixaForum ...

Palau de vidre al Parc del Retiro Exterior del Museu del Prado

També passem per la Plaza de la Villa per acabar a la catedral de la Almudena i al Palau Real. Just al darrera trobem els jardins de Sabatini i encara més enrera el temple de Debod. Diuen que al vespre quan es pon el sol hi ha una vistes magnífiques.

Palau RealTemple de Debod

L'endemà al matí ens queda visitar el Jardí Botànic que trobem al costat del museu del Prado i del Parc del Retiro, on hi ha una bona col·lecció de bonsais. Només ens queda visitar l'estació d'Atocha, on podem trobar al seu interior exposicions i un petit jardí. Al migdia marxem cap a Calatayud per ser-hi al vespre, on teníem reservat un hotel, ja que volíem veure el Monestir de Piedra.

Bonsai al Jardí BotànicInterior de l'estació d'Atocha

El dia següent i últim, passem tot el matí visitant el parc natural del Monestir de Piedra. La veritat és que sembla una zona bastant erma, sense muntanyes ni boscos, però allà i gracies al riu Piedra trobem bosc i un no parar de cascades. Si una és gran, la següent encara ho és més, i si no és per l'alçada o és per l'amplada. El recorregut està molt ben indicat i el lloc molt ben cuidat, això si, d'escales n'hi ha unes quantes.

llac el mirallcascada

Escriure un comentari

Códi de seguretat
Actualitzar

Which is the best web hosting? Read my just host review and compare it with ipage. Find a reliable hosting provider.