Maionesa

De fet, aquesta recepta no és exactament una maionesa ni tampoc un allioli, sino que és una mica dels dos. Primer de tot voldria dir que me la va ensenyar la meva avia Maria quan jo tenia, més o menys, 12 anys. I amb aquests 20 anys potser n'hauré fet unes 300, o algunes més, i d'aquestes i que jo recordi només se m'han negat tres: la primera que vaig fer, una que vaig intentar fer per unes 20 persones, i la última potser farà uns 2 anys. O sigui que l'èxit està garantit en un 99%. Ha! per cert! la gràcia està en fer-la al morter.

Ingredients:

  • 1 o 2 grans d'all
  • Un tros de pa sec
  • Vinagre
  • 1 rovell d'ou
  • Oli d'oliva
  • Morter i ma de morter

Comencem:

Si voleu fer una maionesa un xic picant amb el morter sense que es negui i en 5 minuts, aquesta és la vostra recepta. Primer de tot pelem els grans d'all, els tallem en 3 o 4 trossos i els piquem ben fi al morter. Sobre la quantitat de grans d'all dependrà de si son grans o petits, de la quantitat que vulguem fer i de lo picant que la vulguem. En segon lloc, i per fer la base, afegim un rovell d'ou. És bastant important que el rovell estigui ben net sense clara o amb molt poca. També hi afegim un tros de pa ben mullat amb vinagre i ho barregem tot. La base quedarà amb un color ataronjat degut al rovell d'ou, però un cop acabada quedarà de color groc gràcies a l'oli.

Comencem la maionesa al morterPreparant una maionesa amb el morter

Si no teniu pa sec podeu utilitzar pa del dia o pa de motlle, fins i tot, m'he trobat sense ni una cosa ni l'altre i he fet servir mitja galeta Maria i també ha funcionat. Sobre el vinagre, la qüestió és utilitzar alguna cosa que sigui àcida, per tant, el suc de llimona també serviria.

Ara només falta afegir-hi a poc a poc l'oli d'oliva sense parar de remenar. És important remenar sempre en el mateix sentit. Els primers raigs d'oli han de ser més petits, un cop tinguem una bona quantitat podeu tirar un raig més gran sempre hi quan no s'hagi negat. Una de les maneres per saber si té la consistència adequada és que la mà de morter s'aguanti dreta estant una mica tombada.

Maionesa feta al morter

Com veieu és fàcil i ràpid. Ara només falta acompanyar la maionesa amb alguna cosa: pasta de colors, patata i mongeta, carn, ...

Escriure un comentari

Códi de seguretat
Actualitzar

Which is the best web hosting? Read my just host review and compare it with ipage. Find a reliable hosting provider.